Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR

Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology)

logo Dakar 2017

 

Je to tu! Slavný Dakar startuje a s ním také tři kamiony z dílny MKR Technology.

 

Přesně na Nový rok se posádky slavnostně představily na startovním pódiu, aby hned v pondělí mohly vyjet do úvodní závodní etapy letošního 38. ročníku.
Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology)

Tentokrát všechny posádky slavily příchod nového roku už v Jižní Americe. Tým MKR do dějiště odlétal minulou středu. Nejprve bylo třeba vyzvednout techniku v Buenos Aires a následně ji převézt zhruba dvanáct set kilometrů na sever do dějiště slavnostního startu v paraguayském Asunciónu.  Na silvestra měli všichni pořádně napilno. Na programu byly administrativní přejímky, takže oblíbené sbírání razítek. „Během posledních dvou dnů vydatně sprchlo, ale teplota je už zase na pětatřiceti stupních. Počasí je zatím trochu divočejší, ale nálada v týmu je mimořádně dobrá, technika je naprosto v pořádku, takže už jen odpočítáváme zbývající čas do startu,“ podotkl Mario Kress, hlavní konstruktér trojice kamionů Renault Trucks.

Pondělním premiérovým startem v Paraguayi bude zahájena nejprestižnější rally světa. Paraguay je v pořadí 29. zemí v historii a 5. na jihoamerickém kontinentu, na kterou slavný závod zavítal. Posádky se tu ale dlouho nezdrží. Z Asunciónu se závodní stroje vydají hned do Argentiny a do cílové Resintencie. Na úvod na posádky čeká v součtu přes čtyři sta padesát kilometrů, z nichž je téměř čtyřicet měřených. Fanoušky týmu MKR Technology budou nejvíce zajímat kamiony týmu Mammoet Rallysport s čísly 506 a 510, tedy s piloty Martinem van den Brinkem a Pascalem de Baarem a současně 524 s Gertem Huzinkem z Riwald Dakar Teamu. V kabině van den Brinkova speciálu Renault Sherpa navíc sedí roudnický mechanik Daniel Kozlovský.

Závod vyvrcholí už tradičně v Buenos Aires po dvanácti etapách příští sobotu 14. ledna.

 

Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology) Dakar startuje v pondělí se třemi kamiony MKR (Foto zdroj: MKR Technology)

 

 

/Tisková zpráva, 1.1.2017, MKR Technology s.r.o., Židovice 128, Hrobce, http://mkr-adventure.com/