Tým Tatra Buggyra Racing je na druhou polovinu Dakaru připravený!

TATRA BUGGYRA RACING - DAKAR 2017 / Foto: BUGGYRA Média

logo BUGGYRA RACING

 

 

Volným dnem se devětatřicátý ročník Rally Dakar přehoupl do své druhé poloviny.

 

Zatímco jezdci odpočívali a nabírali sílu do dalších etap, mechanici týmu Tatra Buggyra Racing oba speciály Tatra Phoenix prověřili do posledního šroubku.
bivak - TATRA BUGGYRA RACING - DAKAR 2017 / Foto: BUGGYRA Média TATRA BUGGYRA RACING - DAKAR 2017 / Foto: BUGGYRA Média

Posádky týmů Tatra Buggyra Racing a MP Sports se v neděli vydaly v La Paz lanovkou na nejvyšší bod takzvaného administrativního města Bolívie, který se nachází ve výšce 4 056 m.n.m. Martin
Kolomý, Aleš Loprais a Martin Prokop si před druhou polovinou Rally Dakar tak řádně pročistili hlavu.

„Já jsem se dnes snažil komunikovat s rodinou. La Paz je úžasné město plné lanovek, kde jsme se byli s našim partnerem, majitelem společnosti Ivar CS, podívat. Člověk si musí srovnat myšlenky a připravit se do dalšího dne. Nejde abych byl dnes naplno zapojen do děje závodu, protože to je opravdu hodně psychicky náročné,“ uvedl v bivaku Martin Kolomý.

Zregenerovat svalstvo a duši se snažil i Aleš Loprais. „Den volna je pro nás asi vytoužený. Jednak se dají dohromady koně, ale i tělo. Vedle příjemných masáží jsme se konečně po třech dnech dostali na signál, takže se můžeme spojit s rodinami. Jsou to samé příjemné věci,“ shrnul svůj den Aleš Loprais.

Kdo si však chvilky volna neužil,

– byl tým mechaniků pod vedením Davida Vršeckého. „Musíme zkontrolovat vše, co jen jde. Následuje maratonská etapa, a tak si trochu odpočineme až v pondělí večer,“ věří šéfkonstruktér a závodník v jedné osobě.

„Slibovali nám při volném dni bivak na pevném povrchu, ale to se jim nepovedlo. Navíc často přijde silná přeháňka, a tak tu zase plaveme. Nacházíme se v půlce Dakaru a v pondělí to odstartuje rovnou maratonskou etapou, takže logisticky připravujeme obě auta tak, aby zvládla dvě etapy naráz,“ uvedl k nejbližšímu programu manažer týmu Jan Kalivoda.

V pondělí čeká jezdce etapa z La Paz do Uyuni o celkové délce 622 kilometrů. Posádky se ale budou muset obejít bez cizí pomoci dva dny, tedy 1 500 kilometrů. Znovu se pojede ve vysoké nadmořské výšce a očekávají se zimní podmínky.

Loprais s Vršeckým - TATRA BUGGYRA RACING - DAKAR 2017 / Foto: BUGGYRA Média TATRA BUGGYRA RACING - DAKAR 2017 / Foto: BUGGYRA Média TATRA BUGGYRA RACING - DAKAR 2017 / Foto: BUGGYRA Média

 

 

Tisková zpráva, 9.1.2017 -Power Sports SE – European marketing branch. Květinková 2714/14a, 130 00 PRAHA 3, CZECH REPUBLIC, powersports@buggyra.com/

/Buggyra brand – world-wide exclusively operated by: Ryss & Lynx LLC. – Central Corporate Office – P.O.BOX 31303, Dubai – U.A.E. buggyra@ryss-lynx.com, www.ryss-lynx.com/