Ministr dopravy Dan Ťok se dnes zúčastnil slavnostního zahájení stavby obchvatu Opavy

Ministr dopravy Dan Ťok se dnes zúčastnil slavnostního zahájení stavby obchvatu Opavy / Foto zdroj: Ministerstvo dopravy ČR

Ministerstvo dopravy - logo

 

 

Ministr dopravy Dan Ťok dnes společně s ředitelem Ředitelství silnic a dálnic Janem Kroupou a Ivo Vykydalem ze Státního fondu dopravní infrastruktury slavnostně zahájili výstavbu východní části severního obchvatu Opavy.

 

Stavba pomůže odklonit tranzitní dopravu a výrazně odlehčí centrální části Opavy. Zároveň obchvat přispěje ke zvýšení bezpečnosti všech účastníků provozu.
Ministr dopravy Dan Ťok, ředitel ŘSD Jan Kroupa a Ivo Vykydal ze SFDI / Foto zdroj: Ministerstvo dopravy ČR

„Jsem rád, že můžeme stavební sezónu zahájit zrovna na této stavbě. Rád bych ujistil zhotovitele, že budeme s pomocí Ředitelství silnic a dálnic pečlivě sledovat termíny a kvalitu výstavby,“ řekl ministr dopravy Dan Ťok. Zhotovitelem stavby je společnost MS + K + IDS OPAVA a měla by být dokončena do 34 měsíců. Celý obchvat by měl následně být dokončen nejpozději do 8 let. Zahájená stavba je navržena ke spolufinancování v rámci Operačního programu Doprava 2014 – 2020. Bude spolufinancována z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Video záznam z brífinku při zahájení stavby:

Pouze zvukový záznam brífinku ke stažení „ZDE

 

/Tisková zpráva, 6.3.2017, Ministerstvo dopravy ČR, www.mdcr.cz/