Smůla nás provází…

Dakar 2017 - 3. etapa /Foto zdroj: Aleš Loprais

loprais-team

 

 

Třetí etapa je za námi. Nic příjemného. Startovali jsme z 12 místa, takže nás čekalo plno prachu a předjíždění.

 

První část měřeného úseku se nám vcelku dařilo a dokončili jsme na čtvrtém místě. Spojovací část dlouhou 500 km jsme přetrpěli.

Nemám toto rád, člověk vypadne ze závodního rytmu, ale nedá se nic dělat. Dařilo se nám i ve druhé části měřeného úseku, jeli jsme stabilní časy a vypadalo to, že si vylepšíme zítřejší startovní pozici.

Dakar 2017 - 3. etapa /Foto zdroj: Aleš Loprais Dakar 2017 - 3. etapa /Foto zdroj: Aleš Loprais Dakar 2017 - 3. etapa /Foto zdroj: Aleš Loprais

Na posledním WP jsme byli pátí, se ztrátou asi 4 minut na prvního. Ale v poslední části, asi 20 km před cílem, přišel technický problém. Servočerpadlo. Bylo nově vyměněné. Co dodat. Ztratili jsme půl hodiny, propadli se na 17.místo v etapě a celkově jsme na 13. místě. Jedeme dál!

V pátek nás čeká etapa SAN SALVADOR DE JUJUY – TUPIZA. Tato čtvrtá etapa měřící 521 km, z toho 416 km dlouhá RZ, bude pro všechny kategorie stejná a zavede nás z Argentiny do Bolívie. Čeká nás jízda v horách a pořadatel slibuje v závěru i dunová pole. První kamion se postaví na start 14:54 evropského času.

Myslete na nás i dnes! Zdraví Aleš Loprais

 

Výsledky 3. etapy

Dakar 2017 - Výsledky 3. etapy - Aleš Loprais

 

Celkové pořadí po 3. etapě

Dakar 2017 - Celkové pořadí po 3. etapě - Aleš Loprais

 

/Tisková zpráva, 5.1.2017, ALEŠ LOPRAIS DAKAR LIVE, E: dakar@loprais.cz, www.loprais.cz/